torsdag 21 januari 2010

Fegisar och ynkryggar.

En kvinna vid namn Ella Wheeler Wilcox som var författare och poet sa en gång "att tiga när man borde protestera gör människor till ynkryggar". Vilket man själv borde tänka på nästa gång man kommer inför en svår situation, ska jag säga något eller bara vara tyst och bry mig om mig själv.

Vad skulle du göra om du såg någon tappa en plånbok 20 meter framför dig? Om du såg någon tappa vantarna precis innan den ska gå av bussen? Egentligen ganska simpla saker där man bör säga till. Men vågar man säga ifrån och protestera mot folk med mycket makt och kanske till och med regering.

Så klart man vågar protestera men följderna av detta är väl oftast orsaken till att man struntar i det. Trots att vi lever i en demokrati, så känns det inte riktigt som en demokrati. För varje år som går så känns det som att vår så kallade "demokrati" tar en liten bit av vår frihet. Det är så det fungerar en liten men långsam förändring är lika med ingen förändring.

Det enda jag hoppas med detta inlägget är att du tänker till och vågar nästa gång du tvekar. Ta hellre chansen och säg ifrån än att ångra dig senare när det är försent.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar