måndag 1 februari 2010

Människan vet allt!

Människan vet precis allting, det vet vi väl alla! Vi vet hur man skjuter upp raketer, vi kan skapa elektricitet, vi vet hur människor fungerar och dessutom hur alla djur fungerar trots att vi inte är av samma släkte. Vi uppfinner dagligen nya saker, men dessa saker är väl egentligen bara till för att öka människans bekvämlighet?

Hur som helst var det inte det jag vill komma till utan istället komma till att det vi människor inte förstår oss på, skapar vi en förklaring till. I princip allting som inte är skapat av människan har vi ingen exakt förklaring till hur det fungerar. Vi vet inte att varför vi lever och varför ser universum ut som det gör bara för att vi själva inte skapat det. Därför har vi bland annat skapat egna förklaringar och för att nämna några exempel så har vi vetenskapen, med matematik, fysik och kemi osv som vi själva skapat logiska sammanhang i och som egentligen inte är logiskt alls. Vi har även religionen där något eller någon tydligen måste ha skapat livet och universum och skapat egna förklaringar som inte heller är logiska.

Varför detta ständiga sökande efter alla svar som vi inte vet svaret på? Varför måste vi veta allting? Vad finns det för spänning kvar när vi vet allting?

Vi vill veta om hur allting fungerar och söka sanningen, men ändå så låter vi oss luras av vår egen art. Varför finns det så mycket hemligstämplat i en så kallad "demokrati", det är ju folket som ska styra landet. Varför så mycket hemligheter och lögner från de med mycket makt?

Vi behöver ju inte veta allting och bekymra oss för hur allting är. Vi kan väl bara leva i nuet och göra det bästa utav det utan att slippa oroa oss. Ska vi söka sanningen så ska vi söka sanning i alla lögner från folk och institutioner med mycket makt.

Jag avslutar inlägget med ett citat från filmen Men In Black som passar väl in på det jag skrivit om ovan:
"För 1500 år sedan visste alla att jorden var universums mitt. För 500 år sedan visste alla att jorden var platt. Föreställ dig på vad du kan komma få reda på imorgon."


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar