söndag 21 augusti 2011

Bristande brister

"Du vill att samhället ska acceptera dig när du inte ens kan acceptera dig själv." X-Men

Man kan ibland höra människor som klagar på hur dåliga dem är och att de inte räcker till. Att de har nackdelar om alla möjliga saker och att man inte duger till. Deras utseende räcker inte till och inte heller sin personlighet och sina egenskaper.

Detta är alltså människor som själv klagar på sig själva. Tycker man synd om sig själv? Vill man få bekräftelse?

Det jag vill komma fram till är att om man accepterar sina brister och nackdelar för vad dem är så kommer andra också acceptera dina brister.
Om man däremot påminner andra omkring sig om sina brister, så kommer de omkring sig också börja fundera på om det stämmer eller inte.

Om någon visar uppskattning om att de gillar ditt sällskap eller om någon säger till dig att dem gillar dig. Så innebär de att de kanske gillar dina brister. Det du tycker är dina brister är bara din egna åsikt. De som gillar dig kanske gillar att du är precis den du är. Det är ofta bristerna hos en person som andra fastnar för.

Framhäv dina goda sidor på ett ödmjukt sätt och människor omkring dig kommer förr eller senare inse att du är en väldigt värdefull och älskvärd person som är modig nog att gilla dig själv. För hur ska andra tycka om dig om du inte gillar dig själv?


1 kommentar:

  1. Jag håller helt med! Det är viktigt att älska sig precis som man är, med eller utan brister. Det är steg ett innan man är redo att älska någon annan.

    Jag behöver din hjälp. Jag är med och tävlar i Miss World Sweden. Vore tacksam om du följde den här länken och gick in och rösta: http://deltavling.missworldsweden.org/bidrag/b8a701e8-4d2a-48d9-9bc3-defa7f425446

    Tack på förhand ♥
    Ha en underbar kväll!

    SvaraRadera