tisdag 14 juni 2011

Krash Boom Big Bang

Universum som vi känner till det idag skapades enligt den vetenskapliga teorin genom Big Bang. Den stora smällen. En smäll så kraftfull att det knappt går att föreställa sig. Detta var alltså födelsen av universum.

Födelsen av något innebär starten för något. Att något skapas och börjar infinna sig.
Egentligen ser jag ingen större logik i att en otroligt liten punkt med väldigt koncentrerad massa helt plötsligt skulle sprängas och bli så enormt mycket större. Men vi människor är ju också fast beslutna att allting måste ha ett början och ett slut.

Varför tror vi människor det? Det kan vara så enkelt att vårt egna liv har ett början och ett slut. Människor tror alltså att allting kretsar omkring oss själva. Precis som vi tidigare trodde att solen kretsade kring oss (jorden).

En början och ett slut definieras med tid. Tiden har vi människor skapat, INTE universum. Varför ska då universum anpassa sig efter något människan har skapat? Tid är påhittad av människan för att skapa ordning. Finns ingen början eller slut. Enligt mig så har universum alltid funnits och kommer alltid att göra det. Varför göra det så mycket svårare och tro att universum hade en start bara för vi människor har det? Universum är inget liv utan det är materia och energi. Och Energi kan som ni kanske vet inte förstöras utan bara omvandlas.

Tänk dig universum som en fulländad cirkel. En cirkel har ingen början och inget slut. Den är sammansluten och går runt i samma cirkel hela tiden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar