onsdag 30 december 2009

Vi kan se Gud varje dag!

Jag vet att det låter väldigt religiöst att säga så som överskriften säger, men det stämmer faktiskt. Vi kan se Gud varje dag!

När ni hör ordet Gud så kan jag garantera att ni direkt kopplar ihop det med religion. Det gjorde jag också. Innan jag själv blev medveten om att Gud är ingen farbror däruppe som sitter och bestämmer vad som händer nere på jorden. Gud har blivit en symbol, en väldigt stark symbol för något att tro på, något att tillbe.

Man har trott på gudar i väldigt många år, långt innan Kristendomen eller någon av dagens religioner fanns så trodde man på gud. Det var vanligt att man bad till Solen och offrade till Solen för att Solen skulle stiga upp nästa morgon också. I min teori är alltså Gud lika med Solen. Men jag väljer hellre att kalla det för Solen som vår skapare, för att inte sammankoppla det med religion.

Solen är en termonukleär masugn och uppgår till ca 6000 grader Kelvin. Som är ca 5727 grader Celsius. Det som är intressant är att solen inte är som varmast i det som man kallar solen.
Det visar sig att man tror att solens korona, alltså yttre laget som består av en superhet vätgas uppgår så mycket som till ca 2 miljoner grader Kelvin. Vilket är väldigt väldigt varmt!

Faktum är det att Solen har skapat allting på vår jord. Solen har under miljardtals år försett vår jord med energi i form av solstrålar. Med hjälp av den energin så har livet kunnat utvecklats. De allra första bakterierna och livsformen som fanns på vår jord kunde nämligen ta upp solens energi och använda den för att leva. Precis som växterna har utvecklats till genom fotosyntesen idag.

Allt är skapat av energi från Solen, Solen är skaparen. Vi människor innehåller en massa energi hela tiden och måste fylla på den för att kunna fortsätta leva.

Det faktum att man bad till gud, Solen, tusentals år sedan är ganska intressant. Det visar på att människorna då var mycket mer medvetna än många är idag som tror på farbror Gud som skapare. Man ska inte behöva krångla till det så för att vi inte kan förklara livets mysterier och att Gud ska vara ett mysterium. Enkelhet är bäst! Istället för någon religion som ska försöka komplicera så mycket som möjligt och göra allt till ett mysterium.

Gud är Solen och livets mysterier är uppbyggda av energin från Solen. Utan Solen skulle det inte finnas det liv vi känner till idag på jorden. Vi kan heller inte förbruka energi, energin omvandlas bara till en annan form när vi använder den. Om ni ska tro på någon Gud så ska ni tro på Solen. Förstår ni nu varför ni kan se Gud varje dag?


1 kommentar:

  1. Detta var väldigt inspirerande och på något sätt hoppingivande. Jag har alltid sett ordet Gud som en källa för hat och ursäkter till ondo trots att det inte är religionerna i sig som är av ondo utan människans sätt att tolka för sina behov. Att se solen som Gud och beskriva det på så sätt som du gör ger både ordet Sol och Gud en väldigt vacker innebörd.

    //jePPe

    SvaraRadera