tisdag 23 mars 2010

Hur rättvist är ditt liv?

Man kan ofta känna att ens eget liv är så orättvist, att varför har de andra sån tur med olika saker i ens liv. Tur med kärlek. Tur med pengar. Tur i karriär och skola. Det finns såklart mycket mer men ni förstår vad jag menar.

Vi tycker att saker är så orättvisa ibland, varför man själv inte förtjänar det också.

Förtjänar man rättvisa eller har man bara tur med den?

Men hur kul skulle det egentligen vara om precis allting var rättvist? Ingen skulle någonsin få känna lycka av att vinna eller åtminstone vinna och förlora varannan gång och då finns det ingen spänning om man redan vet vad som kommer hända. Allt och alla skulle vara värda precis samma och det skulle inte finnas mycket skillnader någonstans omkring oss.

Helt enkelt, vi skulle inte leva i den värld vi som vi känner till den. Det skulle vara något helt annat som vi knappt kan föreställa oss.

Förhoppningsvis så har du förstått varför det finns rättvisor och orättvisor överallt omkring oss. Det gäller bara att inte fokusera för mycket på orättvisorna och det negativa utan istället på det som vi har och det som är positivt.

Ett passande slutcitat från filmen Mary and Max:
Allas liv är som en lång väg. En del vägar har sprickor i sig och en massa nedskräpning och en del vägar är i mycket bättre skick.



1 kommentar:

  1. jag som alltid fått lära mig att alla är lika mycket värda.. :P

    SvaraRadera